Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tippek, trükkök az őszi rendrakáshoz!
  2016-11-09 10:36:11, szerda
 
  Ősz van, itt az ideje az alapos rendrakásnak! Tegyünk rendet a spájz környékén, tisztítsuk ki a hűtőszekrényt, tegyük rendet a ruhásszekrényekben, válogassuk át a holmikat. Ehhez ad őszi házi praktikákat Dr. Szigethy Emma életmód szakértő.

Mindjárt itt a tél, ne várjunk az utolsó pillanatig: a rendrakás és nagytakarítás nagyon fontos

A befőzött lekvároknak, a friss savanyúságoknak, a nyers zöldségeknek, s még sok mindennek meg kell találni a megfelelő helyet. Mindenekelőtt nézzünk körül, mi újság a spájzban, a szekrényekben, a hűtőben.

A legelső feladatunk, hogy a polcokat tisztítsuk le. A rajtuk sorakozó zacskókat, üvegeket vizsgáljuk át, mossuk el, jól szárítsuk ki. Át kell válogatni a babot, a krumplit, a hagymát, nincsen-e bennük zsizsik. Az alkalom jó egy kis konyhai leltárra is, nézzük meg, miből, mennyi van, mit kell vásárolni, töltsük fel a hiányzó készletet.

Tipp: éhesen sose vásároljunk, mert feleslegesen sokat költünk.
Fortély: átvizsgálás után tegyünk a zacskókba, üvegekbe, más tároló edényekbe néhány szem babér-levelet. Tegyük ezt a rendszeresen használt fűszerekbe és a lisztbe és piros-paprikába is. A babér-levél aromáját nem veszi át a fűszer, viszont távol tartja a zsizsiket és a molyokat.
Akinek nincsen spájza, tároló szekrénye, a szemes ételeket, mint a babot, a lencsét, a mákot, tegye papír-zacskóba és a hűtőszekrény zöldség-rekeszében tárolja felhasználásig. Ekkor viszont nem szükséges a babérlevél használata, mert a hűtő hőmérséklete védi a szemeseket.



Ne feledkezzünk meg a hűtőszekrényről sem. A mélyhűtőben lévő élelmiszereket olvasszuk fel, és használjuk el. A hűtőszekrényt ecetes, majd száraz ruhával dörzsöljük át.

Tipp: legjobb törlőrongy a pamut pelenka. Olcsó, és nem hagy szöszt. Portörlésre, üveg- és tükörtisztításra kitűnő!
Fél évnél tovább ne tartsunk semmilyen ételt a mélyhűtőben! Folyamatosan használjuk fel a benne lévő ételeket, csak ez után töltsük fel újra.

Ne feledkezzünk meg a ruhás-és cipő-szekrényekről sem. A nyári ruhákat, cipőket, csak tisztán tegyük el a jövő szezonra. A ruhákat takarjuk le, akár egy, már nem használt lepedővel, a cipőket dörzsöljük át méhviasszal, és tömjük ki. Ugyanis, ha nem hordjuk a cipőt, akkor is használódik, zsugorodik.

Az őszi-, téli holmikat is nézzük át, nem költözött-e beléjük a moly. A bőrcipőket kívül étolajjal vagy méhviasszal, belül ecetes ronggyal dörzsöljük át, majd hagyjuk levegőn. S, ha a télen az utak sóitól akarjuk megtisztítani a lábbelinket, dörzsöljük át nyers krumplival.

Tipp: a szekrénybe tett ruhák közé - amelyiknek van, annak a zsebébe is- tegyünk néhány szem szegfűszeget és néhány szál levendulát, ezektől távol maradnak a molyok.
A holmikat válogassuk át, és amelyikre nincsen szükségünk, ajándékozzunk annak, aki viselheti, örömet szerzünk vele.
Forrás napi doktor

Link
 
 
0 komment , kategória:  Házi praktikák  
Címkék: tükörtisztításra, hűtőszekrényről, savanyúságoknak, felhasználásig, élelmiszereket, nagytakarítás, megtisztítani, szekrényekben, hűtőszekrényt, szekrényekről, mindenekelőtt, ajándékozzunk, rendrakásnak, feledkezzünk, hőmérséklete, zöldségeknek, hűtőszekrény, rendszeresen, feleslegesen, szegfűszeget, folyamatosan, méhviasszal, használódik, mélyhűtőben, portörlésre, lekvároknak, praktikákat, vásároljunk, átvizsgálás, lábbelinket, törlőrongy, rekeszében, levendulát, vizsgáljuk, válogassuk, dörzsöljük, alapos rendrakásnak, spájz környékén, utolsó pillanatig, befőzött lekvároknak, friss savanyúságoknak, nyers zöldségeknek, megfelelő helyet, legelső feladatunk, polcokat tisztítsuk, rajtuk sorakozó, hiányzó készletet, rendszeresen használt, babér-levél aromáját, szemes ételeket, babérlevél használata, hűtő hőmérséklete, Szigethy Emma,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jékely Zoltán: Szent György-k...  Idézetek a barátságról  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Amit átélünk,  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A könnyek összegyűjtése  Jó éjt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  Ez a jó az alvásban.  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Maradék idő  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Krisztina b...  próbáljuk ki az őszinteséget  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Paul David Tripp Április 24  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Krisztinától  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  A Föld napja  Facebookon kaptam  Szép estét  Kellemes esti időtöltést  Palóc Grand Canyon  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Az Európai Unió is foglalkozik...  A boldogság ült a világvégén  Semmit ne higgy el  A fenyő nem szép fa, (...) 
Bejegyzés Címkék
alapos rendrakásnak, spájz környékén, utolsó pillanatig, befőzött lekvároknak, friss savanyúságoknak, nyers zöldségeknek, megfelelő helyet, legelső feladatunk, polcokat tisztítsuk, rajtuk sorakozó, hiányzó készletet, rendszeresen használt, babér-levél aromáját, szemes ételeket, babérlevél használata, hűtő hőmérséklete, mélyhűtőben lévő, hűtőszekrényt ecetes, pamut pelenka, benne lévő, nyári ruhákat, jövő szezonra, ruhákat takarjuk, cipőket dörzsöljük, bőrcipőket kívül, utak sóitól, szekrénybe tett, holmikat válogassuk, tükörtisztításra, hűtőszekrényről, savanyúságoknak, felhasználásig, élelmiszereket, nagytakarítás, megtisztítani, szekrényekben, hűtőszekrényt, szekrényekről, mindenekelőtt, ajándékozzunk, rendrakásnak, feledkezzünk, hőmérséklete, zöldségeknek, hűtőszekrény, rendszeresen, feleslegesen, szegfűszeget, folyamatosan, méhviasszal, használódik, mélyhűtőben, portörlésre, lekvároknak, praktikákat, vásároljunk, átvizsgálás, lábbelinket, törlőrongy, rekeszében, levendulát, vizsgáljuk, válogassuk, dörzsöljük, használjuk, krumplival, használata, babérlevél, tisztítsuk, szemeseket, amelyiknek, szükségünk, fűszerekbe, bőrcipőket, pillanatig, zsugorodik, szekrénybe, feladatunk, szárítsuk, viselheti, semmilyen, amelyikre, készletet, válogatni, lepedővel, költözött, rendrakás, zsizsiket, étolajjal, zacskókat, paprikába, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 593 db bejegyzés
e év: 2927 db bejegyzés
Összes: 128157 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8709
  • e Hét: 61689
  • e Hónap: 115361
  • e Év: 393586
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.